Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece

ΓΕΝΙΚΑ

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα στο μεγαλύτερο μέρος του είναι αφιερωμένο στον κλασικό ελληνικό πολιτισμό. Στους φοιτητές δίνεται η ευκαιρία να μελετήσουν τα αρχαιολογικά μνημεία και την ιστορία της Ελλάδας και παράλληλα να εξοικειωθούν με την αρχαία ελληνική γλώσσα μέσω της διδασκαλίας της γλώσσας και της συστηματικής εξέτασης σημαντικών αρχαίων κειμένων. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μια σειρά μαθημάτων στα Νέα Ελληνικά, που προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους. Η διεπιστημονική φύση του προγράμματος τους επιτρέπει να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά, να συντάσσουν καλά δομημένα δοκίμια, όπως  και να ερμηνεύουν πολύπλοκα σύνολα δεδομένων.

 

Επιτόπια Εκπαίδευση

Όλα τα προσφερόμενα μαθήματα αρχαιολογίας περιλαμβάνουν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Αθήνα και τα περίχωρά της. Επιπλέον, οι φοιτητές αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια σειρά μεγαλύτερων εκαπιδευτικών εκδρομών σε όλη την Ελλάδα, όπως στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική Ελλάδα και  στη Μακεδονία, καθώς και στη Σαντορίνη, Νάξο και Κρήτη. Είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν, εθελοντικά και με βάση το ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα, την Πανεπιστημιακή Αρχαιολογική Ανασκαφή στο Πλάσι Μαραθώνα. 

 

Προϋποθέσεις Υποψηφιότητας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αλλοδαπούς και είναι κατάλληλο για αποφοίτους Λυκείου με ενδιαφέρον για τον αρχαίο πολιτισμό και τα πολιτιστικά και πνευματικά του επιτεύγματα, καθώς και για όποιον θέλει να αποκτήσει μια ευρεία φιλελεύθερη εκπαίδευση με έμφαση στην αυθεντική και πρωτοποριακή σκέψη. Τα τέσσερα χρόνια χωρίζονται σε οκτώ εξάμηνα. Το πρώτο έτος προσφέρει μια σειρά προπαρασκευαστικών μαθημάτων στην ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, καθώς και μια εισαγωγή στη μεθοδολογία των αντίστοιχων ακαδημαϊκών τομέων της αρχαιολογίας, της ιστορίας και της φιλολογίας. Το δεύτερο και τρίτο είναι αφιερωμένα στη συστηματική μελέτη της αρχαίας Ελλάδας, ενώ το τέταρτο έτος προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένα μαθήματα και σεμινάρια.